Crește presiunea pe oficialii din fotbalul românesc pentru a gândi un calendar concret de reîncepere a meciurilor din Liga 1. De data aceasta nu doar suporterii, patronii și jucătorii din România vin cu astfel de solicitări, ci și forumurile intrenaționale de fotbal.

Reclamă

Astfel, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a anunţat că de la jumătatea lunii iunie ar putea fi reluate competiţiile interne, pentru că până pe 20 iulie trebuie comunicate către UEFA echipele participante la cupele europene. Ştefan dă asigurări că imediat după ridicarea stării de urgenţă, antrenamentele echipelor de fotbal vor fi reluate, pentru a putea fi încheiate situațiile interne.

”Noi avem un scenariu care se raportează la momentul ridicării stării de urgenţă, atunci ne-am dori să reluăm antrenamentele, iar la începutul lunii iunie să reluăm competiţia. Vorbim de o perioadă tampon de 3-4 săptămâni, în care jucătorii vor relua pregătirea şi să intre, din păcate, direct în zona de meciuri oficiale pentru că nu mai e timp de jocuri amicale. Finalul competiţiei – undeva în jurul datei de 20 iulie. Atât play-off-ul Ligii 1, cât şi Cupa României, trebuie să fie încheiate pentru a putea transmite către UEFA cluburile participante în cupele europene. Ca principiu de lucru, ai nevoie de 11 etape. Mai ai 8 etape de play-off, 3 etape de Cupa României, deci 11 etape. Eu sper că putem relua competiţia în luna iunie, cel târziu la data de 13-14 iunie”, a declarat secretarul general al LPF, după cum notează Mediafax.

Aceasta este, desigur, doar o variantă de lucru, anunțată de LPF, întrucât o decizie finală poate fi luată doar după consultarea factorilor de decizie din ministerul sanatatii si ministerul sportului.