Reclamă
Reclamă

Frații Tate, cei doi influenceri milionari americano-britanici acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată, au scăpat de interdicția de a părăsi România.

Tribunalul București a decis, vineri, să înlocuiască interdicția impusă fraților Tate de a nu părăsi teritoriul României cu obligaţia inculpaților de a nu părăsi limita teritorială a Uniunii Europene, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore.

Fraţii Andrew şi Tristan Tate nu pot părăsi România până la decizia definitivă, scrie g4media.ro.

Reclamă

Imediat după anunțarea deciziei, Andrew Tate a postat un comentariu arogant pe rețeaua X (fostă Twitter): „Sunt liber. Pentru prima oară în trei ani pot să părăsesc România. Judecătorii au decis… Pot să părăsesc România, deci să luăm (Ferrari) SF90 să mergem în Italia, (Maserati) MC20 pentru Cannes, Ferrari 812 Competition la Paris, unde să merg?” a scris el, conform Reuters.

Cei doi frați cu dublă cetățenie americană și britanică sunt suspecții cei mai mediatizați care fac obiectul unui proces pentru trafic de persoane umane în România și cazul lor va fi un test pentru unitatea luptei contra crimei organizate în România, de către DIICOT.

Avocatul fraților Tate susține că cei doi nu intenționează să părăsească teritoriul României, chiar dacă au scăpat de interdicție. Avocatul a precizat că decizia instanței este normală, dat fiind timpul care s-a scurs de la inițierea procesului. În opinia sa, hotărârea judecătorilor este corectă și legală în raport cu clienții săi.

„Andrew și Tristan sunt încă deciși să își spele numele și reputația. În același timp, sunt recunoscători instanțelor că au avut încredere în ei”, a declarat avocatul principal al apărării celor doi frați, Eugen Vidineac, într-un comunicat citat de Reuters.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro