Franța în alertă

Reclama

Reclama

Nu de mult francezii au avut parte de un șoc imens când au găsit într-un cimitir simboluri naziste pulverizate pe mai mult de 100 de morminte într-un loc din Franța.

Poliția franceză a lansat o anchetă după ce svastici naziste și graffiti antisemite au fost pictate prin pulverizare pe 107 morminte într-un cimitir evreiesc din apropiere de Strasbourg.

Reclama

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, care a vizitat miercuri dimineață cimitirul din Westhoffen, estul Franței, a descris incidentul drept un „act crunt al antisemitismului”. Totodată această regiune nu este singura vizată, în regiunea Alsacia au fost descoperite o serie de incidente antisemite în ultimul an.

Nouăzeci și șase morminte dintr-un cimitir evreiesc au fost profanate cu svastici în satul francez Quatzenheim în luna februarie a acestui an.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a condamnat atacult marți seară: „Antisemitismul este o crimă și vom descoperi făptașii , din Westhoffen și de peste tot, până când morții noștri vor putea dormi în pace”.

loading...
Reclama

Reclama

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0