Inundaţiile puternice şi ploile torenţiale însoţite de vânt puternic au provocat mai multe decese în Franţa, în doar câteva zile.

Mai mulţi oameni nevinovaţi, printre care trei salvatori care interveneau cu un elicopter pentru ajutorarea sinistraților au decedat în sud-estul Franței.

Ultimele inundații de duminică, provocate de ploile puternice din ultimele zile, vin la doar o săptămână după ce alte șase persoane au murit din cauza unor fenomene asemănătoare în aceeași regiune.

Ministerul de Interne, prin intermediul unui comunicat, a informat că trei membri ai Protecției Civile, care plecaseră cu un elicopter pentru salvarea mai multor locuitori afectați de intemperii în departamentul Var au fost găsiți morți în noaptea de duminică spre luni în apropiere de Marsilia, într-o zonă care nu era plasată sub cod roșu de inundații.

„În timp ce elicopterul EC145 al Protecției Civile se îndrepta spre Le Luc-Le Cannet (Var) pentru o misiune de recunoaștere și salvare, legăturile radio și radar s-au întrerupt”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne.

„Cei trei ocupanți ai elicopterului au fost găsiți morți la 01:30 (02:30, ora României, n.r.)” în apropierea municipiului Rove, în regiunea Marsilia, a explicat într-un comunicat ministrul de interne, Christophe Castaner. Acesta a adăugat că va fi deschisă o anchetă pentru a stabili cauza exactă a prăbușirii elicopterului.

„În timp ce Franța se pregătește pentru omagierea celor 13 militari care au murit la datorie în Mali, țara noastră pierde alți trei eroi, care și-au dat viața pentru protejarea francezilor”, se mai arată în comunicatul ministrului.

De asemenea, două persoane au fost găsite decedate pe Coasta de Azur, regiune puternic afectată de ploile torențiale din ultima perioadă.

În regim de urgenţă, autorităţile au decis închiderea şcolilor în sudul şi sud estul Franţei, până când vremea se va linişti.