Reclamă

Ceea ce se întâmplă în Franța a atras atenția tuturor. Mai exact, guvernul oferă bani agricultorilor pentru a distruge producții întregi de vin, iar motivul este de-a dreptul uimitor. Nu este pentru prima dată când se întâmpla asta în una dintre cele mai renumite țări pentru producția de vin.

O scădere a cererii pentru vinurile franceze, o piață mai competitivă și probleme persistente legate de pandemie au afectat atât de grav producătorii de vin din regiunile Bordeaux și Languedoc, încât guvernul francez a decis să plătească 215 milioane agricultorilor pentru a-i ajuta să vândă surplusul de vin.

Marc Fesneau, ministrul francez al agriculturii, a declarat că banii pentru distrugerea stocurilor excedentare sunt destinați pentru a preveni prăbușirea prețurilor și pentru a permite producătorilor de vin să „găsească surse de venit din nou”, în timp ce țara se pregătește pentru un excedent de aproximativ 400 de milioane de sticle, doar în acest an.

Banii vor permite producătorilor de vin să distileze alcoolul din vinurile lor excedentare în alcool pur, care poate fi vândut cu pierdere către producătorii de dezinfectant de mână, parfum și alte industrii.

Franța continuă să plătească agricultorii cu 215 milioane de euro pentru a distruge producția de vin. Motivul este uimitor!
Pixabay

Viitorul vinurilor, pus sub semnul întrebării

Aceasta nu este prima dată când guvernul a implementat un astfel de program de răscumpărare, deoarece supraproducția de vin a dus la scăderea prețurilor unor vinuri cu până la 20%.

Expertul în piața vinului din Franța, Elizabeth Carter, a declarat pentru Washington Post că Franța se confruntă de ani de zile cu o cantitate mai mare de vin decât este consumată și limitarea cantității ar trebui să ajute la menținerea prețurilor.

Regiunea Bordeaux este cunoscută pentru vinurile sale roșii corpolente, iar Languedoc este cunoscută pentru amestecurile sale de vinuri roșii. Ambele regiuni au fost puternic afectate de scăderea vânzărilor de vin roșu, care au înregistrat o scădere de 32% în Franța în ultimii 10 ani, pe măsură ce tinerii consumatori s-au orientat către vinurile roz, bere și opțiuni fără alcool.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro