Începând de astăzi, Victor Costache, ministrul Sănătăţii, se va afla la Paris, acolo unde va avea o serie de întâlniri cu autorităţi franceze, dar şi cu medici români care activează în centrele medicale din Franţa.

Ministrul Victor Costache se va întâlni cu Agnes Buzyn, ministrul Solidarităţii şi Sănătăţii din Republica Franceză.

Cei doi oficiali vor discuta Memorandumul de Înţelegere care va fi încheiat între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Solidarităţii şi Sănătăţii din Republica Franceză în domeniul sănătăţii.

Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experienţă şi bune practici în domenii deficitare ale asistenţei medicale ca de exemplu: marii arşi, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităţilor sanitare.

De asemenea, cei doi miniştrii vor analiza şi subiecte de asistenţă medicală la zi, privind asigurarea cooperării între cele două sisteme pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăviriilor cu noul coronavirus.

Vizita de lucru a ministrului român al Sănătăţii în Franţa prevede şi o întâlnire cu medicii români care activează în centre medicale franceze.

Tot în Franţa, ministrul Victor Costache este invitat să ţină o prelegere în cadrul Conferinţei privind „Chirurgia cardiacă şi chirurgia vasculară în epoca tehnicilor minim invazive”, la Academia Naţională de Chirurgie din Franţa.