Reclamă

Fotografiile fac parte din era rapidă în care se desfășoară societatea. Indiferent dacă vrem sau nu, am trecut de la clasicele fotografii, la era digitalului. Milioane de poze sunt încărcate în fiecare moment în domeniul nemărginit al internetului. Can vine vorba însă de cei mici și ftografiile cu ei, trebuie să ținem cont de câteva reguli esențiale.

 

Fotografiile explicite ale copiilor, niciodată în văzul lumii

Fotografiile au în mod sigur rolul de a ne ajută să păstrăm amintirile vii. În schimb, la extremă cealaltă pândește pericolul mut de care nu toată lumea știe să se ferească. Dacă obișnuiești să realizezi fotografii cu cei dragi, în special copiii și ulterior să le ”share-uiesti” online ar trebui să te gândești de două ori. Psihologii sunt de părere că că acesta nu este decât un mod de a ne expune în mod inconștient copii. Chiar dacă scopul nostru este unul personal și nofensiv, posibilitatea că imaginea copilul să fie pusă într-un contex nedorit este extrem de mare. Prima ipostază în care nu ar trebui să ajungă fotografii pe internet este cu copilul nud. Micile ședințe foto adorabile din timpul baitei de exemplu sau rutinei zilnice pot fi modificate într-un mod abominabil. Materialele r pute fi utilizate ulterior pe diverse siteuri cu caracter interzis.

Fotografiile cu familia au caracter privat

Fotografiile în care micuțul apare într-un mod care l-ar putea stânjeni atunci când va crește, ar trebui la fel de evitate. Specialiștii sunt de părere că toate modurile de expunere a copilului fără că acesta să poată avea acordul le vom păstra în arhivă personală. Nazbatiile  inofensive, ipostazele drăgălașe la piscină sau în orice altă împrejurare din căminul nostru, ne aparțîn nouă.  Fotografiile cu alți copii de asemenea sunt necesare a fi evitate. De exemplu din cadrul aniversărilor sau petrecerilor în care vom regăși mai multicopii în același cadru.

 

Nu da indicii despre reședința personală

Fotografiile cu propria locuinta sau indicii in acest sens ar trebui sa aiba aceeasi soarta.Multe persoane sunt tentată să împărtășească ntreagă viață personală în mediul online. Psihologii sunt însă de părere că pagină personală de internet trebuie să aibă și partea ei privată. Comunicarea în mediul online a adresei noastre ne poate expune unui risc major. În trecut, au existat numeroase campanii de conștientizare prin care cetățenii să evite comunicarea acestor date. la telefon, pe internet sau în altă împrejurare, datele despre reședința noastră trebuie să rămână private.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro