Marina SUA a fost nevoită să retire o fotografie postată pe Instagram, care a generat reacții ample și critici pe rețelele sociale, după ce a fost evidențiată o eroare în manipularea unei arme de către un ofițer. Imaginea îl prezenta pe comandantul Cameron Yaste ținând o armă cu luneta montată invers, fapt ce a declanșat o serie de glume și comentarii ironice în mediul online.

În urma observațiilor aduse de utilizatorii rețelelor sociale, Marina SUA a eliminat fotografia și a anunțat inițierea unei instrucții militare suplimentare pentru a corecta această deficiență. Fotografia a fost însoțită de un mesaj ce sublinia pregătirea și dedicația permanentă a Marinei, însă aceasta a fost rapid criticată pentru greșeala de prezentare.

Printre comentariile aparținând publicului s-au numărat și cele ale congresmanului republican din Georgia, Mike Collins, care a postat o fotografie parodică, referindu-se la ea ca la „noua armă de serviciu a Marinei”. Această situație a ridicat semne de întrebare cu privire la atenția acordată detaliilor în cadrul serviciului militar.

În ciuda incidentului, biografia oficială a comandantului Yaste reliefează o carieră militară de excepție, cu numeroase premii și o expertiză vastă în domeniu, subliniind contrastul între eroarea de moment și performanțele sale de lungă durată.