Este foarte important să fim atenți atunci când primim mesaje dubioase, anunță Poliția Română. Multe dintre ele sunt înșelătorii care ne vor face să ne zgâriem pe ochi de supărare.

Mai exact, pe diferite aplicații de mesagerie din România circulă o nouă înșelătorie. Poliția Română a transmis un avertisment, pentru a-i alerta pe români. Vorbim despre diferite mesaje primite pe mai multe aplicații de mesagerie online.

Infractorii le oferă posibilitatea victimelor de a câștiga niște bani. Până aici nimic grav. Totuși, înainte de a da banii, victimele trebuie să facă niște plăți. De aici începe nebunia.

Pe pagina Poliției Române apar mai multe capturi de ecran la o asemenea tentativă. Oamenii legii au postat o conversație care a avut loc pe WhatsApp. O „bătrânică”, fiindcă asta este poza de profil, are de oferit o avere.

Avertismentul Poliției Române

Doar la o primă lectură îți poți da seama de „calitatea” mesajului. Într-un limbaj total greșit gramatical, „bătrânica” spune că nu mai are mult de trăit, și a ales „victima” pentru a ajuta „orfanii”. Bineînțeles că este o păcăleală totală.

Din acest motiv, polițiștii trag un semnal de alarmă.

”Varianta de față este această „bătrânică”, care are de oferit o avere. Mâine, poate apare un bărbat din Orientul Mijlociu, care deține o avere colosală și ce să vezi, cât ai clipi, te face om! Tot ce trebuie să faci, și aici trebuie să vă dea și vouă cu virgulă: Doar să trimiți înainte niște bani… Banii nu cad din cer! Doar în filme! Blocați numărul de la care ați primit solicitarea de a trimite diverse sume de bani, în schimbul promisiunilor de îmbogățire și sesizați Poliția!”, se arată în mesajul respectiv.