Toți pensionarii trebuie să știe acest lucru! Vor primi o brățară din partea statului, pe care o vor putea folosi dacă va fi nevoie. 

O decizie a statului român ar putea ajuta mii de pensionari din România. O anumită categorie de oameni vor primi o brățară din partea statului. Vezi mai jos la ce îi va ajuta dispozitivul. 

Vești bune pentru pensionarii români. Aceștia vor primi o brățară din partea statului, pe care o vor putea folosi când se vor afla în situații de risc. Este vorba despre oamenii care locuiesc singuri, sau despre pensionarii care au probleme medicale foarte serioase. De asemenea, pensionarii care locuiesc în medii izolate din țară vor primi respectiva brățară care, atunci când va fi apăsat pe un buton, autoritățile vor fi alertate. 

Bătrânii vor primi o brățară din partea statului

Toate brățările vor avea incorporat Butonul Roșu. Aceste dispozitive vor fi distribuite de către angajații Poștei Române, la locuința pensionarilor care se încadrează. De asemenea, alături de brățări, pensionarii vor primi și un telefon mobil. Atunci când pensionarii vor apăsa pe respectivul buton, autoritățile vor fi anunțate că au probleme, fie medicale, fie de orice fel. 

„Dezvoltatorii platformei dedicate care pun la dispoziţie Butonul Roşu, Teleasistenţă Group, au iniţiat colaborarea cu Poşta Română întrucât compania dispune atât de resursă umană extinsă pe tot teritoriul ţării, cât şi de o reţea teritorială vastă care poate răspunde nevoilor de extindere, la nivel naţional, a serviciilor de asistenţă Butonul Roşu”, a transmis Poșta Română.

Toți bătrânii trebuie să știe! Vor primi o brățară importantă din partea statului. Ar putea salva multe vieți

Pe lângă brățări, oamenii vor primi și telefoane mobile

Pe lângă respectivele brățări, bătrânii vor primi și telefoane mobile, prin care vor fi ajutați de la distanță atunci când vor avea o problemă. Angajații Poștei Român vor merge acasă la fiecare beneficiar al acestui program și îl vor înregistra într-o bază de date, analizând și istoricul medical al acestuia, dar și factorii de risc. Ulterior, bătrânii vor fi instruiți cu ce trebuie să facă, apoi vor primi cele două dispozitive. 

În momentul în care butonul roșu de pe brățară este apăsat, telefonul va fi localizat cu ajutorul semnalului GPS, urmând ca beneficiarul să fie și el localizat. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.