Tot mai multe atacuri ale urșilor au fost înregistrate în ultimele luni.

Brașovul, Sibiul, Mureșul sau Covasna sunt fruntașe. De altfel, pe Transfăgărășan, urșii se plimbă printre mașinile turiștilor și deseori sunt hrăniți de aceștia. Astfel de comportamente nu fac decât să încurajeze animalele sălbatice să caute mâncare tot mai aproape de gospodării. La Brașov, un urs a intrat în curtea unei femei în plină zi.

Un urs a intrat în curtea unei gospodării din Brașov

Brașoveanca s-a trezit cu animalul sălbatic în propria curte în plină zi. Din fericire, ursul a dat peste 3 câini care au reușit să îl alunge. Sălbăticiunea a escaladat poarta casei și s-a îndreptat spre pădure.  În imaginile pe care camerele de supraveghere ale casei le-au surprins se vede cum animalul este fugărit de-a dreptul de câinii proprietarei. Femeia este recunoscătoare că nu a ieșit în curte în momentul în care ar fi putut să dea nas în nas cu sălbăticiunea.

Vorbeam la telefon, am crezut că vin câinii, că se bucură de mine, şi nici măcar nu am intros capul şi poate bine am făcut că altfel mă speriam şi alergam în fața ursului şi probabil ar fi sărit pe mine. Sunt foarte speriată, îmi e foarte frică”. a explicat brașoveanca potrivit protv.ro

Atacul nu este unul singular. În cartierele de la marginea Brașovului, urșii își fac des apariția. Locuitorii din aceste zone sunt de-a dreptul terorizați și se tem pentru viețile lor. La fel se întâmplă și cu cei din Predeal sau Sinaia. Oamenii se feresc să iasă pe stradă după ora 20:00, tocmai pentru a nu da nas în nas cu vreo sălbăticiune.

Atacurile urșilor din ultima perioadă au dus și la pagube mari. Zeci de oi au fost omorâte în județul Mureș într-o singură noapte.