Descoperire macabră într-un cimitir! A fost găsit scheletul unei femei, însă nu arăta așa cum ar fi trebuit să arate.   

Într-un cimitir dintr-o țară europeană a fost făcută o descoperire macabră. Este vorba despre un schelet al unui „vampir”, o femeie, care avea obiecte total neobișnuite pe corp.  

Într-un cimitir din Polonia au fost efectuate săpături arheologice. În cadrul acestora a fost descoperit scheletul unei femei. Acesta avea în jurul gâtului o coasă, așezată orizontal, dar și un lacăt prins de picior. Aceste practici erau folosite pe vremuri în cazul persoanelor despre care se credea că sunt vampiri.   

Descoperire șocantă într-un cimitir din Polonia

Arheologii de la Universitatea Nicolaus Copernicus din Polonia au făcut această descoperire în luna august 2022. Potrivit Insider, cercetările au fost coordonate de profesorul Dariusz Polinski. Potrivit acestuia, femeia îngropată datează din secolul al XVII-lea.   

CITEȘTE ȘI: Așa ceva n-ai mai auzit! Motivul cel puțin neobișnuit pentru care un bărbat consideră toate femeile „vampire” VIDEO

„Coasa a fost așezată pe gât, în așa fel încât, dacă defunctul- despre care se credea că ar fi fost vampir- ar fi încercat să se ridice, cel mai probabil, capul ar fi fost tăiat sau rănit”, a spus profesorul Polinski. 

FOTO Înfiorător! Scheletul unui vampir, descoperit într-un cimitir: Avea o coasă în jurul gâtului!

Șocant este faptul că în jurul degetului mare al piciorului stâng un lacăt sub formă de triunghi. Acesta a fost pus în cazul în care femeia ar fi vrut să se ridice, să nu o poată face. Cercetătorii au anunțat că vor continua cercetările și investigațiile.  

Oamenii practicau înmormântarea „vampirilor” pe vremuri

Începând cu secolul al XIV-lea, în Europa Creștină, și terminând cu secolul al XVII-lea, înmormântarea vampirilor a suferit mai multe schimbări. Potrivit lui Matteo Borrini, lector principal de antropologie criminalistică, spune că persoanele decedate erau considerate vampiri, asta dacă mureau din cauze ce nu puteau fi explicate pe vremea respectivă.  

Potrivit credinței, cei decedați puteau deveni vampiri, iar ulterior îi puteau mușca pe cei aflați în viață și pentru a răspândi ciume. După aceea, oamenii au început să creadă faptul că vampirii înviau din morți și sugrumau persoanele în timp ce dorm.  

Borrini a mai spus că era vorba, de fapt, despre tuberculoza, cea care a dus la multe decese în Europa pe vremea respectivă. De asemenea, profesorul spune că au mai fost descoperite și alte schelete suspecte.  

Printre acestea se numără: trupuri încuiate în morminte, bătute în cuie, având spini de trandafiri la picioare sau chiar pietre, pentru ca, dacă persoana respectivă ar fi încercat să se ridice, să nu poată face acest lucru.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.