Deși a fost cercetat în detaliu, oamenii de știință nu au reușit să descopere secretele corpului uman. Acesta este o enigmă, iar deseori apar situații pur și simplu șocante. Este și cazul unei femei care s-a speriat al naibii de tare în momentul în care a observat că pielea băiețelului ei a început să devină galbenă.
Este vorba despre Charlotte Travers, o femeie în vârstă de 32 de ani, care și-a făcut griji când a văzut că pielea copilului a devenit galbenă. Aceasta și-a dus băiețelul de șase ani la spital, crezând că cel mic suferă de insuficiență hepatică. Ei bine, medicii au liniștit-o pe femeie și i-au spus că pielea copilului s-a colorat din cauză că acesta a mâncat foarte multe portocale.
Piele galbenă după ce a mâncat multe portocale
„A început să devină galben și m-am îngrijorat pentru că poate fi un semn de insuficiență renală sau hepatică. La controlul inițial, medicul a spus că principalul simptom al insuficienței renale erau ochii galbeni, dar Thomas nu îi avea. Ea a spus că uneori copiii pot avea pielea pătată dacă se joacă în noroi sau nisip, dar a durat mai mult timp, așa că am făcut analize de sânge”, a transmis mama lui Thomas.
Așadar, testele medicale au arătat că în organismul copilului erau niveluri uriașe de beta-caroten, vitamină găsită în alimentele de culoare portocalie. Femeia este șocată și spune că nu s-ar fi gândit niciodată în viața ei că pielea copilului ar putea să se îngălbenească fiindcă cel mic mănâncă portocale.
Morcovii, cartofii dulci sau dovleceii, îngălbenesc pielea
Oamenii de știință au dovedit faptul că un consum foarte mare de alimente care conțin beta caroten, cum ar fi morcovii, cartofii dulci, sau dovleceii, îngălbenesc pielea.
Beta-carotenul este un pigment portocaliu, aflat în alimentele portocaliu închis, cum ar fi morcovii şi dovlecii şi este precursor de vitamina A.