Cene desprinse parcă dintr-un film de comedie pe străzile orașului Timișoara! Oamenii au fost îngroziți de un șofer care ar fi transportat un „cadavru” pe plafonul mașinii.

Oamenii din Timișoara au sunat astăzi la 112 și au anunțat că un șofer a legat de plafonul unui autoturism marca Volkswagen Golf 4 un cadavru. Șoferul în cauză a fost fotografiat în Piața Badea Cârțan din Timișoara.

Timișorenii au fost băgați în panică de un șofer „glumeț”

Când au văzut respectivele imagini, oamenii au sunat imediat la 112. Alții au postat imaginile pe site-urile de socializare. În urma celor întâmplate, polițiștii timișoreni au deschis o anchetă. În scurt timp oamenii legii au aflat că, de fapt, „cadavrul” era de fapt o statuie.

„Având în vedere fotografia apărută în spațiul public, în care se observă că pe plafonul unui autoturism ar fi transportat trupul neînsuflețit al unei persoane, vă comunicăm faptul că în urma verificărilor efectuate de polițiștii Municipiul Timișoara a reieșit că evenimentul nu se confirmă”, au transmis oamenii legii.

Bărbatul care transporta această statuie are 28 de ani și va fi sancționat conform Legii 61/1991. Totuși, polițiștii au precizat că bărbatul este membru al unei asociații de tineri artiști din Timișoara, cunoscută cu acest gen de activități și expoziții.

Vezi video AICI: https://www.facebook.com/watch/bk.baraka.bk/

Artiștii Baraka sunt cunoscuți pentru astfel de expoziții

Potrivit unor surse citate de Antena 3, statuia a fost creată de un grup de artişti denumit Baraka. Aceştia se pare că pregătesc o nouă expoziţie în care statuia sub forma unui cadavru va face parte.

În clipul video publicat mai sus, postat pe Facebook de artişti, se poate observa statuia surprinsă astăzi pe plafonul maşinii din Timişoara.

Artiştii Baraka sunt cunoscuţi după ce, în anul 2017, au şocat printr-o altă operă contemporană, aşa cum au numit-o ei. De fapt, opera era o statuie într-un sicriu pe care au amplasat-o pe acoperişul parcării subterane a Direcţiei de Finanţe Publice din Timişoara.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.