În urma unui control efectuat la patiseria PAUL din mall-ul Promenada din București, vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, a rămas șocat. Acesta a declarat că nu s-ar fi gândit niciodată că secretere patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și, în general, lipsa igienii.

Ce au descoperit inspectorii ANPC la patiseria PAUL din Promenada

Prin intermediul unui comunicat de presă, ANPC a anunțat că a desfășurat o acțiune de control la Patiseria Paul din mall-ul Promenada. Acesta aparține companiei Moulin D’Or SRL. În urma verificărilor, au fost constatate nereguli pentru care s-au aplicat sancțiuni multiple.

Vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, susține că s-a descoperit mucegai, rugină, iar igiena lăsa de dorit.

„Dacă la dimensiunea acestui operator economic aşteptările sunt foarte mari, iată că realitatea le contrazice. În speranţa că mesajul va fi transmis în întreaga reţea, sper ca următoarele prăjituri să aibă ca ingrediente doar cele de pe etichete, lipsind cele care ne-au cutremurat în acţiunea de control”, a declarat Mihai Culeafă.

Echipele care au efectuat acțiunile de control au descoperit vitrine frigorifice neigienizate, cu grad mare de uzură, rugină şi acumulări de lichide, utilizarea unor grătare de expunere neigienizate corespunzător, prezentând pericolul contaminării produselor expuse pe aceste dispozitive spre comercializare.

Amenzi de 20.000 de lei

În urma neregulilor constatate, au fost date amenzi în valoare de 20.000 de lei. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produsele alimentare neconforme, în valoare de 3.700 de lei. Totodată, unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficiențelor.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor este un organ de specialitate al administrației publice centrale din România. Aceasta se află în subordinea Guvernului. Până în anul 2001 această instituție a fost numită Oficiul pentru Protecția Consumatorilor.