Sportul este una dintre victimele pandemiei. În cele mai multe state ale lumii campionatele interne au fost oprite. Competițiile internaționale au fost și ele anulate. Casele de pariuri nu au mai avut ce cota. Tot ceea ce ține de acest domeniu a avut de suferit dramatic. Iar de această criză nu au scăpat nici numele mari ale fotabalului de exemplu. Și asta în condițiile în care cotele fotbaliștilor sunt în cădere liberă.

În urma unui studiu realizat de cabinetul de consultanță KMPG, s-a stabilit că pierderea medie a valorii celor mai scumpi 20 de jucători ai lumii va fi de 20% dacă sezonul va fi anulat şi de 13% dacă acesta va fi dus până la final. Studiul a luat în calcul pierderea valorii a peste 4.000 de jucători. Aceștia evoluează în principalele campionate europene: Anglia, Spania, Germania, Italia, Franţa, Olanda, Belgia, Turcia şi Portugalia.

„Criza coronavirusului va avea, foarte sigur, un impact asupra valorii jucătorilor. Constrângerile financiare vor duce probabil la o scădere atât a numărului de tranzacţii, cât şi a valorii transferurilor”, scrie KMPG, care consideră că în următoare perioadă echipele vor merge mai mult pe împrumuturile şi schimburile de jucători.

Nici nume mari ale fotbalului nu sunt ferite de acest fenimen. Până și simbolul argentinian Leo Messi riscă să piardă procente bune din valoarea sa pe piață. Jucătorul în vârstă de 33 ani, pierde între 23,2% şi 27,5% din valoarea sa (127/134 milioane euro) din cauza pandemiei.

La nivel de club, FC Barcelona şi Real Madrid ar fi cele mai afectate grupări din Top 10, cu scăderi ale valorii jucătorilor de până la 28,9%, respectiv 27,2%.