Fostul premier britanic Liz Truss a făcut publică situația neplăcută cu care s-a confruntat în reședința oficială din Downing Street, dezvăluind că locul era „infestat cu purici”. Aceste detalii au fost scoase la iveală prin intermediul noii sale cărți, „Zece ani pentru a salva Occidentul”, care urmează să fie lansată în Marea Britanie și SUA.

Truss relatează experiența neplăcută spunând: „Locul era infestat cu purici. Întregul loc a trebuit să fie stropit cu soluție antipurici. Am avut mâncărimi săptămâni întregi”. Fostul premier speculează că Dilyn, câinele lui Boris Johnson, ar putea fi sursa infestării, deși admite lipsa unei „dovezi concludente”.

În plus, Liz Truss oferă o critică dură la adresa instituțiilor financiare britanice în același volum, etichetând Trezoreria, Banca Angliei și Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară drept o „hidră cu trei capete” opusă desprinderii de legislația UE și favorizând relațiile cu China. Mandatul său scurt de premier, încheiat prin demisie după prezentarea unui buget controversat, este de asemenea abordat.

Mai mult, Truss își împărtășește experiențele personale și profesionale din timpul mandatului, inclusiv o confuzie între primele-doamne ale Franței și SUA și conviețuirea cu Dominic Raab, fostul ministru de externe britanic, într-o reședință la țară.