Reclamă
Reclamă

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, și europarlamentarul Dan Constantin Șlingu au trecut printr-o experiență neașteptată la vama Sculeni, când au fost prinși cu o mașină care figura în baza de date europeană ca fiind furată din Belgia cu 7 ani în urmă.

Autoturismul marca Audi A6, înmatriculat în România, a fost confiscat de autorități în momentul în care autoturismul a fost oprit pentru verificări de rutină la punctul de trecere a frontierei.

Mașina furată și confiscată de autorități

Nici Marius Budăi, nici Dan Constantin Șlingu nu au putut anticipa neplăcuta surpriză care le-a așteptat la acea vamă. Autoturismul pe care îl conduceau a fost identificat ca fiind furat în urma verificărilor făcute de vameși.

Aceștia au descoperit că mașina figura ca fiind dată în urmărire după ce autoritățile din Belgia au emis o alertă de confiscare în data de 5 ianuarie 2016. Astfel, autoturismul a fost indisponibilizat, iar poliția de frontieră a demarat cercetările pentru a clarifica situația sub aspectul infracțiunii de tăinuire.

Reclamă

Fostul ministru Marius Budăi, surprins într-o mașină furată la Vama Sculeni. Reacția social-democratului: Am crezut că este o farsă!

Declarațiile lui Marius Budăi și Dan Constantin Șlingu

După incidentul nefericit, Marius Budăi a făcut câteva declarații în care a subliniat că mașina respectivă a mai părăsit țara înainte de aceasta și că niciodată nu a întâmpinat vreo problemă. El adaugă că deputatul Șlingu, proprietarul mașinii, este un cumpărător de bună credință și este singura victimă în acest caz.

Potrivit lui Budăi, mașina a fost achiziționată în 2015 de către colegul său, de la o persoană din Galați care, la rândul ei, a obținut autoturismul din Belgia.

Când au aflat că mașina era declarată ca fiind furată, cei doi au crezut inițial că este o glumă. Însă, după informarea privind procedurile legale, au conștientizat gravitatea situației. Autoturismul a fost lăsat acolo și cei doi au apelat la o altă mașină pentru a-și continua drumul spre casă.

Marius Budăi a apreciat profesionalismul poliției de frontieră și cel al autorităților vamale în gestionarea acestei situații neprevăzute.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro