Reclamă
Reclamă

Fostul director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, Ionuț Mircea Marin, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Brașov pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentanții unei firme bunuri în valoare de peste 270.000 de lei pentru a asigura derularea în bune condiții a contractelor pe care compania de termoficare le avea cu acea firmă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ionuț Mircea Marin, la data faptei director al Serviciului Public Local de Termoficare (S.P.L.T.) Brașov pentru luare de mită, în formă continuată. „În perioada 2018-2023, inculpatul Marin Ionuț Mircea, în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale bunuri cu titlu de mită în valoare totală de 270.710,19 lei (container modular cu grup sanitar, generator de curent electric, etc). Foloasele respective ar fi fost primite de inculpat pentru a asigura derularea în bune condiții a contractelor pe care S.P.L.T. Brașov le avea încheiate cu societatea oamenilor de afaceri”, arată DNA, marți, într-un comunicat de presă.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri care aparțin inculpatului Marin Ionuț Mircea. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.

Reclamă

Potrivit DNA, Marin a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. În august anul trecut, procurorii DNA anunțau trimiterea în judecată a conducerii Serviciului Public Local de Termoficare Brașov în dosarul care vizează atribuirea ilegală a unor contracte. Directorul Marin Ionuț Mircea este acuzat, în acest dosar, între altele, de luare de mită, trafic de influență și conducere fără permis.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro