Un fost primar al orașului Cugir, inginer de profesie, a terminat masteratul săptămâna aceasta, cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de 89 de ani. Aurel Voicu, născut la 17 iunie 1935, este cel mai vârstnic absolvent de studii superioare din România din acest an.

Aurel Voicu a lucrat la Uzina Mecanică din Cugir și a fost primar al acestui oraș între 1996 și 2004, ulterior fiind, timp de încă un mandat, viceprimar. El a primit o diplomă specială din partea Universității din Alba Iulia, unde a finalizat recent un masterat. Reprezentanții instituției de învățământ i-au transmis că este o onoare să-l fi avut student.

Bărbatul, de profesie inginer, a practicat această meserie peste patru decenii. Voicu s-a înscris din nou la studii pentru că a dorit să înființeze un muzeu la Cugir și i s-a spus că nu poate fi curator fără o diplomă care să ateste că este specialist în domeniu. „Am făcut ingineria, am practicat-o 43 de ani și pe urmă m-am înscris la masterat, deoarece la Cugir am organizat un muzeu și nu aveam dreptul să semnez documente cu caracter istoric și au zis: ‘Să faci studii și pe urmă să finalizăm muzeul!’. Mă bucur că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Aurel Voicu pentru Ziarul Unirea.

La ceremonia de absolvire, Aurel Voicu a fost ovaționat de colegii săi și de cadrele didactice, momentul fiind considerat unul deosebit de emoționant și inspirant.