Reclamă
Reclamă

Poliția germană a arestat un fost agent de pază al familiei legendarului septuplu campion de Formula 1 Michael Schumacher, în cadrul unei tentative de șantaj, au anunțat vineri procurorii citați de agenția germană de presă DPA.

Persoana arestată are 52 de ani și era presupus complice al altor doi bărbați deja reținuți joi în localitatea Wülfrath din apropiere de Wuppertal, în statul Renania de Nord-Westphalia, în vestul Germaniei. „Cu această ocazie au fost obținute un mare număr de dovezi suplimentare”, a declarat procurorul șef Wolf-Tilman Baumert. Bărbatul arestat a fost descris drept posibilul „creier” al operațiunii de șantaj.

La sfârșitul lunii iunie, anchetatorii au reținut un bărbat în vârstă de 53 de ani și pe fiul acestuia, de 30 de ani, care au amenințat familia campionului de Formula 1 că dețin informații compromițătoare pe care le vor publica pe „darknet”. Potrivit biroului procurorului, cei doi dețineau fotografii din arhiva personală a familiei Schumacher.

Reclamă

Cei doi au cerut la schimb milioane de euro pentru ca informațiile să nu fie publicate și au trimis unele fișiere familiei drept dovadă, a precizat Parchetul din Wuppertal. Suspecții au fost prinși de polițiști în parcarea unui supermarket din Frankfurt. Polițiști au mers și la cei doi acasă și au confiscat mai multe dispozitive informatice care vor fi evaluate de autorități.

Ancheta referitoare la maniera în care cei doi bărbați au obținut fotografiile familiei a dus anchetatorii la fostul agent de pază în vârstă de 52 de ani.

Potrivit declarațiilor anterioare ale procurorilor, cei doi presupuși șantajiști au declarat angajaților familiei că dețineau fișiere pe care familia Schumacher nu ar dori să le vadă publice. Se spune că ar fi solicitat milioane de euro, amenințând că vor publica, dacă nu primesc banii, toate informațiile pe darknet. Ca probă, au trimis niște fișiere familiei.

Ancheta a fost deschisă ca urmare a unor solicitări a autorităților elvețiene, care au pornit pe firul acțiunii și au constatat că duce la Wuppertal.

Nu este prima tentativă de șantaj la adresa familiei fostului pilot de curse care a fost grav rănit în urma unui accident la schi, într-o stațiune din Alpi, la 29 decembrie 2013. De atunci, Michael Schumacher nu doar că nu a mai fost văzut în public, dar informații despre starea lui de sănătate sunt oferite cu picătura de anturajul fostului campion.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro