Costi Ioniţă a devenit cunoscut în România pe vremea când era în trupa Valahia, alături de Mihai Trăistariu și Dorin Topală. După destrămarea trupei, artistul a decis să înceapă o carieră solo. Pentru că își dorea mai mult, el și-a schimbat orizonturile și a ales să plece peste Ocean.

Acolo, Costi Ioniță a dat lovitura! A lucrat cu marii producători americani, printre care Shaggy, Pitbull sau Bob Sinclair. De asemenea, artistul se numără printre compozitorii care au lucrat la albumul „Live N Livin” a lui Sean Paul, nominalizat la categoria „Cel mai bun album reggae”, la Premiile Grammy 2022.

Costi Ioniță, nominalizat pentru a doua oară la Premiile Grammy

Din 2019, Costi Ioniță a revenit în România, dar tot nu a renunțat la muzică. Alături de regizorul Alex Ceauşu au lansat label-ul “Forzza Music”, un proiect cu șanse mari de reușită pe piața muzicală.

foto: Facebook

„Vom promova artiști foarte talentați și vom încerca să aducem în industria muzicală mai multă lumină și pozitivitate prin proiectele noastre! Primul proiect pe care îl lansăm este trupa formată din patru super fete talentate, super voci! Cu ce vine nou acest proiect? Cu faptul că, pe lângă proiectul mare, trupa, fiecare dintre cele 4 fete va avea şi câte un proiect solo cu care mergem în paralel. După lansarea trupei ne vom concentra pe lansarea fiecărui proiect solo”, mărturisea Costi Ioniță.

Anul acesta, Costi Ioniță a contribuit la cea mai nouă piesă a lui Sean Paul, ”Go Down Deh” (Spice, Sean Paul, Shaggy), care a înregistrat pe YouTube peste 34 milioane vizualizări. Drept urmare, compozitorul a fost nominalizat pentru a doua oară la Premiile Grammy, la nivel mondial.

Ce a transmis compozitorul

În 2012, Costi Ioniță a mai avut o nominalizare pentru albumul la care și-a adus contribuția -”Summer în Kingston”, lansat cu Shaggy și care a fost numărul 1 la vânzări pe iTunes, la categoria reggae.

„Sunt deosebit de bucuros și fericit pentru că tocmai am aflat că am fost pentru a doua oară nominalizat la Premiile Grammy, Premiile Academiei Americane de muzică. Cred că este o performanță și nu știu câți români s-ar putea lăuda cu acest lucru, dar pot să vă spun că sunt tare fericit, sunt tare bucuros, eu acum mă aflu pe teritoriul Statelor Unite, mă întâlnesc și colaborez cu mulți artiști de aici.

Trebuie să știti că peste tot, oriunde m-aș afla în această lume, vă reprezint cu drag, vă reprezint cu succes, și vă fac să fiți mândri că sunteți români. Eu sunt mândru că sunt român, știu din ce neam fac parte, știu ce gene am în mine și din ce strămoși ne tragem cu toții. De aceea vreau să știti că mâine voi lansa și un proiect special care să ne aducă aminte și să ne facă să ne reconectăm la valorile acestui neam: poporul român”, a transmis Costi Ioniță pe Facebook, după ce s-a aflat că a fost iar nominalizat la Premiile Grammy.

Gala Premiilor Grammy 2022 va avea loc pe 31 ianuarie, la Los Angeles. Justin Bieber, Jon Batiste și Billie Eilish sunt marii favoriți de anul acesta.