Reclamă
Reclamă

Fiicele lui Vladimir Putin, Maria Voronțova și Katerina Tihonova, se numără printre vorbitorii de la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, care a început miercuri. Printre participanți se mai află și Ksenia Șoigu, fiica fostului ministru al apărării, Serghei Șoigu, și Anton Vaino, fiul șefului de cabinet al Kremlinului.

Anna Țivileva, despre care guvernul britanic afirmă că este rudă a lui Putin și care este căsătorită cu ministrul energiei Serghei Țivilev, va vorbi și ea în calitate de șefă a unui fond de stat înființat anul trecut pentru a sprijini soldații care au luptat în războiul din Ucraina.

Potrivit Bloomberg, adunarea din fosta capitală imperială a Rusiei devine o vitrină generațională pentru copiii elitei de la Kremlin. „Ascensiunea prinților – copiii reprezentanților elitei politice” a început, a declarat Evgheni Mincenko, politolog care a lucrat cu Kremlinul, într-un articol despre structura de putere din Rusia intitulat „Politburo 2.0”.

Reclamă

Evenimentul de patru zile, cunoscut sub denumirea de SPIEF (Forumul economic de la Sankt Petersburg), reunește lideri de afaceri și oficiali ruși care doresc să-și exprime sprijinul pentru un conducător a cărui invazie în Ucraina, în februarie 2022, a declanșat sancțiuni internaționale fără precedent.

La discursul lui Putin în plenul forumului, vineri, se poate asista doar pe bază de invitație, participanții trebuind să plătească o sumă considerabilă de 1,35 milioane de ruble (15.200 de dolari) pentru a participa la SPIEF în acest an.

Președintele francez Emmanuel Macron, liderul chinez Xi Jinping, premierul indian Narendra Modi și fostul cancelar german Angela Merkel au apărut cu toții la SPIEF în trecut. În prezent, participanții sunt predominant din țările „prietene” ale Rusiei, din Asia, Orientul Mijlociu și Africa.

Agenda din acest an include paneluri de discuții precum „Requiem pentru Europa: O nouă eră a cooperării internaționale” și „’Imperiul răului’: A reușit Occidentul să demonizeze cu succes Rusia?”.

Companiile private și cele de stat continuă să organizeze petreceri opulente în locații impresionante, iar Teatrul Mariinski oferă spectacole de operă și balet.

SUA, Uniunea Europeană și Marea Britanie le-au sancționat pe Maria Voronțova și Katerina Tihonova din cauza implicării tatălui lor în războiul din Ucraina. Voronțova va vorbi despre bioeconomie în calitate de reprezentant al Asociației ruse pentru promovarea științei, iar Tihonova va discuta despre complexul militar-industrial. Aleksandr Vaino, Ksenia Șoigu și Roman Rotenberg sunt și ei enumerați printre participanți.

Printre cei deja promovați la funcții înalte se află Dmitri Patrușev, numit recent viceprim-ministru, fiul lui Nikolai Patrușev, și Boris Kovalciuk, noul șef al Camerei de Audit, descris drept „bancherul personal” al lui Putin de către Trezoreria SUA.

„Pentru a fi în siguranță, trebuie să fii în sistem”, a declarat Ekaterina Schulmann, politolog la Centrul Carnegie Rusia Eurasia. În timp ce mulți membri ai elitei rusești își trimiteau copiii în străinătate, acum oportunitatea este mai redusă, determinându-i să-și numească copiii în funcții de conducere.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro