Reclamă
Reclamă

Pe rețelele sociale au fost publicate imagini aeriene cu blocuri și clădiri în ruine distruse complet de aviația și artileria rusă, aflate în zona de est a orașului Ceasiv Iar. Forțele ucrainene au fost nevoite să-și părăsească recent pozițiile fortificate de la periferia estică a localității cunoscute sub denumirea de „Poarta Bahmutului”, ca urmare a bombardamentelor intense rusești.

„Ceasiv Iar. Iadul pe pământ. Microcartierul «Kanal» a fost redus la o grămadă de cenușă – așa arată în prezent. Un astfel de peisaj, care până acum era ceva de neconceput, a devenit deja o imagine obișnuită după doi ani de război”, se arată într-o postare publicată pe contul de X/Twitter al Brigăzii 24 Mecanizate a armatei ucrainene.

Ceasiv Iar este ultima fortificație serioasă a apărării ucrainene din regiune, fiind situată pe o înălțime dominantă și protejată de un obstacol natural – canalul Donețul de Nord-Donbas – care face dificilă înaintarea vehiculelor blindate.

Reclamă

Decizia de a părăsi pozițiile aflate la est de oraș a fost luată după ce comandanții militari ucraineni au fost de acord să se retragă „pe poziții mai bine protejate”, a declarat Nazar Voloșin, purtător de cuvânt al grupării de forțe ucrainene din regiune.

Ucrainenii au fost nevoiți să se retragă dintr-o zonă transformată acum de ruși în ruine. Pentru armata rusă, cucerirea Ceasiv Iar le-ar deschide calea spre Kramatorsk, oraș aflat la 25 de kilometri distanță, unde se află și punctul de comandă al armatei ucrainene din regiune.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro