Forţele de apărare ucrainene au reuşit să respingă 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, marcând o rezistenţă semnificativă, îndeosebi pe ruta Avdiivka, unde s-au concentrat cele mai multe dintre aceste confruntări. Conform raportărilor din partea Statului Major General al Ucrainei, publicate pe ukrinform.net şi citate de News.ro, linia frontului a fost scena a 71 de situaţii de luptă în cursul zilei respective.

Într-un efort de a contracara forţele ruseşti, avioanele ucrainene au executat atacuri asupra a 16 zone unde erau grupate trupe inamice. Un succes notabil a fost înregistrat şi de apărarea aeriană a Ucrainei, care a reușit să distrugă o rachetă aeriană ghidată de tip Kh-59 aparţinând Rusiei.

Pe lângă aceste realizări, armata rusă a intensificat presiunea asupra poziţiilor ucrainene, efectuând 31 de atacuri cu rachete, 46 de atacuri aeriene şi 23 de atacuri cu sisteme de lansare a rachetelor de tip MLRS, vizând nu doar poziţiile apărătorilor, ci şi arii populate. Această escaladare subliniază nivelul ridicat de tensiune şi violență pe linia de front, evidenţiind totodată capacitatea de răspuns și rezilienţa apărării ucrainene în fața provocărilor militare.