Reclamă
Reclamă

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că forţele ruseşti, conduse de o unitate de forţe speciale cu sediul în Cecenia, au preluat controlul asupra unui sat ucrainean de frontieră și au provocat „pierderi semnificative părţii ucrainene, care a fost forţată să se retragă”, relatează Reuters.

Kadîrov, care conduce regiunea sa din Caucazul de Sud ca loialist al Kremlinului din 2007, a declarat că unitatea Akhmat-Chechnya a condus trupele ruseşti în preluarea controlului asupra localităţii ucrainene Rîjivka, în regiunea Sumy, învecinată cu regiunea Kursk din sudul Rusiei, potrivit News.ro.

Pe aplicaţia de mesagerie Telegram, Kadîrov a precizat că „avansul planificat pe scară largă a provocat pierderi semnificative părţii ucrainene, care a fost forţată să se retragă”.

Reclamă

Ministerul rus al Apărării nu a emis niciun comunicat cu privire la această acţiune şi nu a existat niciun comentariu din partea autorităţilor militare ucrainene.

Comandantul unităţii Akhmat a fost citat de agenţia de ştiri de stat rusă TASS în această lună spunând că forţele sale au fost desfăşurate în regiunea de frontieră rusă Belgorod – la est de locul unde ar fi avut loc acţiunea de duminică.

În luna mai, Kadîrov a declarat în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin că zeci de mii de soldaţi ai săi erau pregătiţi să lupte pentru Rusia în Ucraina şi că un total de 43.500 de soldaţi au servit deja în războiul Moscovei împotriva vecinului său mai mic.

Armata ucraineană a avertizat în ultimele săptămâni cu privire la o acumulare de forţe ruseşti în jurul regiunii Sumy, în vederea pregătirii unei acţiuni militare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro