Reclamă
Reclamă

Forțele ruse susțin că au preluat controlul asupra cartierului Novîi din orașul Ceasiv Iar, un punct strategic pe linia frontului, în estul Ucrainei, potrivit unei declarații a Ministerului Apărării rus, relatată de agenția de presă Interfax și citată de News.ro.

„Unitățile grupării de trupe Sud, ca urmare a acțiunilor active, au eliberat complet cartierul Novîi al localității Ceasov Iar din Republica Populară Donețk și au îmbunătățit situația de-a lungul liniei frontului”, a afirmat ministerul rus în comunicatul dat publicității.

Conform aceleiași surse, forțele ruse au lovit brigăzi ucrainene și au respins patru contraatacuri ale trupelor ucrainene. „Pierderile inamicului au fost de până la 450 de militari, două tancuri, trei vehicule blindate de luptă, inclusiv un transportor blindat de trupe M113 de fabricație americană și zece camionete”, a adăugat Ministerul Apărării al Rusiei.

Reclamă

Orașul Ceasiv Iar, situat la aproximativ 20 km vest de Bahmut, este considerat un obiectiv strategic în estul regiunii Donețk. Rușii încearcă de mult timp să-l cucerească, aceasta fiind o zonă intens disputată și atacată frecvent de forțele ruse prin lovituri aeriene, bombardamente de artilerie și atacuri cu drone.

De-a lungul ultimelor luni, atât rușii, cât și ucrainenii au considerat orașul drept o poartă prin care Rusia poate lansa ofensive împotriva altor orașe ucrainene importante. Anterior, Bahmut, situat la doar 20 km est de Ceasiv Iar, a fost cucerit de forțele ruse după luni de lupte brutale.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro