Reclamă
Reclamă

Două aeronave ale Forțelor Aeriene Române acționează la stingerea incendiului de pădure din județul Mehedinți, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MapN) pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat, în regim de urgență, ca două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, să acționeze marți, 9 iulie, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al comunei Svinița, județul Mehedinți.

Până în prezent, cele două aeronave au executat deja trei misiuni deasupra zonei afectate, la această oră acțiunea fiind în curs de desfășurare.

Reclamă

În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta până la 6.000 de litri de apă (maximum șase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea mai multor incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău. De asemenea, în anii precedenți, aeronavele de acest tip au executat misiuni pentru stingerea incendiilor de pădure din Franța, Republica Slovenia, Grecia și Macedonia de Nord.

Zeci de pompieri din cadrul Detașamentelor Orșova și Dr. Tr. Severin intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifestă la litieră în zona localității Svinița, informează ISU Mehedinți.

Potrivit sursei citate, pentru identificarea și stingerea focarelor de incendiu, se acționează pe două sectoare de stingere, fiind constituite echipe mixte formate din pompieri, rangeri ai Parcului Natural „Porțile de Fier”, pădurari și voluntari, care acționează cu ATV -uri, saci stingători, unelte genistice și prin efectuarea de benzi minerale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro