Fondatorul Twitter Jack Dorsey a criticat Google într-un tweet: „Iubesc @DuckDuckGo. Este motorul meu de căutare implicit de ceva vreme. Aplicația e și mai buna!”. Contul de Twitter DuckDuckGo a răspuns: „Este minunat să auzim asta @jack! Ne bucurăm să te avem de partea noastră”

Fondat în 2008 în Statele Unite, DuckDuckGo este un motor de căutare care prioritizeaza intimitatea și datele personale ale utilizatorilor, cu moto-ul „Privacy, simplified”. Evită rezultatele de căutare personalizate și refuză să creeze profile pentru utilizatori. Acesta pozitionandu-se că o alternativă concentrată pe protejarea datelor personale, în comparație cu Google, care salvează informațiile utilizatorilor pentru a afișa reclame.

Deși DuckDuckGo este un site foarte bine cunoscut și vizitat, cu un rank Alexa de 187 în Noiembrie, este extrem de mic în comparație cu Google. Este disponibil și ca aplicație, pe Android și iOS.

Nu e prima dată când Dorsey a atacat un gigant ca Google în postările lui. Facebook a fost de asemenea o tintă. Într-un tweet recent acesta a comentat rebrand-ul recent al companiei care a renunțat la majuscule în logo-ul său. Postarea acestuia a fost pur și simplu „Twitter… de la TWITTER”.