Cutremurele dezastruoase care au răpit în Turcia și Siria peste 44.

000 de vieți continuă să facă victime. Mai exact este vorba despre un focar de holeră care a dur deja la peste 20 de decese. Se întâmplă în Siria chiar în această perioadă, la aproape 3 săptămâni de la cele două seisme de magnitudine mare.

Focar de holeră în Siria

Anunțul legat de izbucnirea focarului de holeră a fost dat de către apărarea civilă din Siria. Conform informațiilor furnizate, 22 de oameni și-au  pierdut viața după ce au contactat boala. Focarul de epidemie a izbucnit în zona de nord vest a țării. Motivul principal al acestui focar de boală sunt cutremurele desfășurate pe 6 februarie.

Focarul de holeră ar fi izbucnit din cauza infecției produse de pagubele legate de sistemele de apă și infrastructură.

Pe lângă cele 22 de decese declarate oficial a fi provocate de holeră, mai multe surse vorbesc despre alte peste 500 de cazuri de boală.

Holera este cunoscută ca fiind o boală infecționasă acută care se manifestă la nivel intestinal. Este extrem de contagioasă, fiind de cele mai multe ori răspândită prin intermediul surselor de apă care au fost contaminate. Primele simptome ale holerei sunt diareea severă și deshidratarea.

Peste 500.000 de victime în urma cutremurelor din Turcia și Siria

Cele două cutremure care au avut loc în luna februarie în Turcia și Siria au provocat peste 500.000 de decese potrivit unui bilanț recent. Totuși în Siria au existat aproape 6000 de victime.Siria a fost afectată în ultimii ani de conflicte care au dus la distrugerea a numeroase regiuni.