Reclamă

Deliciile culinare fac parte din viața tuturor ca tentații, pornind de la de la cei mici, până la adulți. Unii medici sunt însa de părere că excesele culinare ne pot îmbolnăvi.  Mai mult, aceștia susțin că răsfățul culinar constant, respectiv consumul de dulciuri, gluten, aditivi din produse alimentare ne scurtează semnificativ viața. Acești specialiști cred cu tărie că foamea este un adevărat medicament pentru organism.  Totodată, aceștia sunt de părere că foamea ne ține departe de boli incurabile. Astfel, oamenii ar avea câteva motive pertinente pentru a face foamea mai des.

Foamea declanșează mecanismul autofagiei

Medicii din Japonia au studiat intens modul în care foamea acționează asupra organismului. Aceștia au scos la iveală detalii uluitoare despre această condiție a organismului. Conform analizei lor, foamea declanșează în organism autofagia. Medicii japonezi descriu procesul ca pe cel în care „organismul se mănâncă singur”. Concret, în starea în care ajunge în punctul foamei, întins pe o durată mai lungă, acesta începe procesul de curățare.

Astfel, celulele moarte, altele care produc boli grave și chiar cancerul sunt eliminate prin acest proces.

Organismul tău produce proteine speciale dacă „flămânzești”

Medicii au constat că organismul celor care fac foamea pentru un interval delimitat de timp, produce un tip de proteine care au un aport important în întărirea și imunizarea lui. Astfel, specialiștii au concluzionat că cei care urmează postul intermitent de exemplu sunt mult mai sănătoși. De altfel, aceștia tind să răcească mai rar.

Foamea menține organismul tânăr

Dacă stai departe de abundența culinară ai toate șansele să trăiești mai mult. În aceeași măsură îți poți menține tinerețea pentru o perioadă mai îndelungată. Studiul medicilor din Japonia a scos la iveală că foamea te ajută să stai departe de diagnostice precum diabetul. De asemenea te ajută dă rămâi tânăr nu doar la exterior, având un tonus ridicat, ci și în interior. Sănătatea organelor este de asemenea păstrată dacă ții cont de acest aspect.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro