Florin Talpan s-a arătat frustrat după decizia luată ieri de Înalta Curte de Casație și Justiție, acesta declarându-se nemulțumit de dispunerea rejudecării în procesul din 2015 în care, Gigi Becali, patronul FCSB, trebuie să îi plătească lui Talpan daune de 30.000 de euro despăgubiri pentru injurii.

„Decizia pronunțată în data de 16 ianuarie 2020 în dosarul nr. 13134/3/2016 de Instanța Supremă este un atac dur la statul de drept, la pregătirea juridică a practicienilor în drept, chiar a studenților la drept din anul II care învață Codul de Procedură Civilă, la adresa judecătorilor Curții de Apel București care au pronunțat o hotărâre temeinică și legală, la munca acestora și nu în ultimul rând un atac la viața mea privată, a imaginii mele, a securității mele și a familiei mele”, se arată în scrisoarea acestuia.

Talpan susține că România nu trebuie să devină un „stat al pilelor”, unde judecătorii nu respectă legea.

„Supun atenției această adresă în primul rând domnului Președinte Klaus Iohannis pe care îl respect și îl susțin în demersuri pentru ca România să devină un stat de drept, nu al pilelor, relațiilor și al bunăvoinței și apoi opiniei publicare care trebuie informată despre abuzurile din justiție! Niciodată nu am comentat vreo hotărâre nefavorabilă pronunțată de instanțe deoarece am considerat că legea era interpretabilă și jurisprudența era împărțită. Nu am comentat niciodată activitatea unui judecător, personal având un respect deosebit pentru magistrați. Din păcate, pentru unii, foarte puțini de altfel, respectarea legii nu este imperativă. Despre aceasta este vorba azi”, a mai punctat Florin Talpan.