Florin Piersic, mare actor de teatru și film, s-a născut la Cluj în familia medicului veterinar bucovinean Ștefan Piersic. Florin a povestit recent, într-un interviu acordat lui Dan Negru, cum s-a desfășurat prima sa călătorie în afara României. De altfel, acesta a mai mărturisit despre întâmplările comice prin care a trecut, dar și cum a primit vestea că va merge la Cannes.

Florin Piersic a primit vestea că va merge la Cannes ca un fulger, total întâmplător și venind din partea unui domn pe care nici măcar nu-l cunoștea. Cei doi s-au întâlnit în tramvai, chiar în capitală, pe acea vreme.

Cum a primit Florin Piersic vestea că va merge la Cannes

„Aveam 22 de ani jumătate. Eu m-am născut în ianuarie, pe 27 ianuarie, sunt Vărsător. Asta era în aprilie, când am fost anunțat de un domn, care în tramvaiul 5 din București mi-a spus: ‘Știi, Florin? Te știu, te-am văzut în film’, zic în care film, zice că în ‘Ciulinii Bărăganului’. Mi-a zis „să știi că tu ai să fii reprezentantul României la Cannes”.

Să mă bată Dumnezeu dacă eu știam ce e aia ‘Cannes’. M-am dus acasă, mi-am întrebat părinții ‘voi ați auzit de Cannes?’ și au zis nu. Am luat o hartă, am întins-o pe jos, ne-am uitat pe hartă și zic asta este, în Franța. (…) Eram înnebunit, nu îmi venea să cred că eu, la 22 de ani și, o să ajung în Franța.

Florin Piersic, declarații despre prima sa experiență în afara țării. Unde a mers celebrul actor la vârsta de 22 de ani
social media

Cum a călătorit Florin Piersic cu avionul și ce detaliu nu a știut actorul

Marele artist i-a povestit lui Dan Negru, amuzat de cele întâmplate, cum s-a urcat în avion cu un pui la pachet pregătit de mama sa. Ulterior, acesta a aflat că nu trebuie să aibă neapărat mâncare la pachet, pentru că se poate servi mâncare și direct în avion.

„M-am suit în avion după ce mama mea m-a condus până la avion, pentru că atât i-a vrăjit pe ăia de la frontieră (…) că i-au dat voie, ceea ce nu s-ar putea face acum. Și mi-a spus: ‘Florin, ți-am pregătit un pui fript’. (…) Mi-a dat puiul și m-am suit în avion.” , a declarat acesta în interviul susținut de Dan Negru.