Florin Dumitrescu este mereu în căutarea preparatelor senzaționale.

Florin Dumitrescu are în spate ani întregi petrecuți în bucătărie. Chef-ul a muncit necontenit pentru ca astăzi să se numere printre cei mai buni din domeniu. Fără doar și poate, Florin își merită toate laudele pe care le-a primit de-a lungul timpului și pe care le va mai primi și de acum încolo.

Florin Dumitrescu este dintre cei mai simpatici jurați de la „Chefi la cuțite”. De-a lungul a peste nouă sezoane, Chef-ul a demonstrat că își merită din plin locul la banc alături de colegii lui. Dumitrescu face ce fac și din orice ingrediente reușește să creeze artă în bucătărie.

Florin Dumitrescu nu a visat niciodată să își deschidă un restaurant sau să primească vreo stea Michelin. Singurul Chef de la noi din țară care s-a apropiat de această reușită a fost Nicolai Tand. Chiar dacă nu are o astfel de distincție în portofoliu, Dumitrescu a fost la un restaurant care a primit mult râvnita stea.

Florin Dumitrescu, primele declarații despre experiența Michelin. Ce preparat l-a dat pe spate pe celebru Chef
Instagram

Florin Dumitrescu este greu de convins din punct de vedere culinar

Totul i s-a părut la superlativ, de la locație, până la ospătari. Florin Dumitrescu a fost impresionat de faptul că ospătarul știa să vorbească engleză, germană și franceză, astfel că se înțelegea cu fiecare naționalitate. Chef-ul a fost dat pe spate de către un preparat Saint Jacques, preparat pe care mizează de fiecare dată și la „Chefi la cuțite”.

„M-am așezat la masă, a venit la mine un ospătar japonez, a vorbit cu mine în engleză. A început să îmi povestească meniul și totul începea cu „faimosul”, „faimosul piure” și așa mai departe. Totul era la superlativ. I-am zis că eu vreau un meniu de degustare.

În momentul în care a venit meniul de degustare, mie mi-a stins lumina Saint Jaques, piure de țelină, spumă de trufe. Combinația gustului și prospețimea Saint Jacques-ului m-au dat pe spate”, a spus Florin Dumitrescu în podcastul lui Speak.

 

@chefflorinofficial la podcast @iamspeak ♬ original sound – Florin Dumitrescu

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.