Aseară, coaliția de guvernare a prezentat mai multe măsuri sociale care ar trebui să ajute românii în această perioadă grea de criză financiară. Despre aceste măsuri, Cîțu spune că par măsuri agreate în coaliție, nefiind discutate în PNL.

Ce spune Florin Cîțu despre măsurile economice luate de coaliția de guvernare

„Posibil să fi fost discutate într-un cerc foarte restrâns şi aprobate. Multe dintre măsuri sunt prelungirea măsurilor pe care le aveam şi anul trecut. Pare un program de guvernare, pentru că nu sunt termene acolo, nu sunt detalii şi atunci e complicat să faci o analiză ca economist. În momentul acesta îmi aduce aminte de o melodie a celor de la Metallica,”Fight Fire with Fire””, a declarat Florin Cîțu, la Senat.

Planul de măsuri arată ca un program de guvernare, a mai repetat Cîțu, fiindcă este doar o listă cu intenții. Aceste măsuri trebuie discutate cu Comisia Europeană. Totuși, Cîțu spune că dacă Ministerul de Finanțe spune că sunt fonduri, atunci sunt fonduri pentru toate aceste măsuri. Din păcate, liberalul ține să precizeze că estimările făcute până în prezent s-au adeverit. Mai exact, în luna ianuarie a atras atenția că dacă nu se vor lua măsuri, inflația va crește. Se pare că acest lucru s-a întâmplat.

Florin Cîțu iese la atac după ce a fost dat afară din fruntea PNL! S-a dat startul la acuzații: Să aibă mai mult curaj!

Vești bune pentru românii care au rate la bănci

Fostul lider al PSD spune că PNL trebuie să se întoarcă la liberalism și la soluții liberale. El recomandă PNL-ului să aibă mai mult curaj în impunerea unor măsuri liberale. Cât despre măsura amânării ratelor românilor, Florin Cîțu speră ca aceasta să fie aprobată în coaliție săptămâna viitoare.

 „Am văzut că a fost scoasă de pe lista de măsuri amânarea ratelor la bancă. Se poate face lucrul acesta, se poate amâna cu 9 luni. Nu ştiu de ce nu a mers acum, dar prin discuţii cu Banca Centrală, cu sistemul bancar pot să găseşti măsuri. Poate a fost amânată doar o săptămână”, a adăugat Cîţu.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că măsurile economice vor intra în vigoare cel mai devreme de la 1 mai. La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a menționat că planul  „Sprijin pentru România” oferă o formă de protecţie în faţa scumpirilor pentru mai mult de jumătate din populaţie.