Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a făcut ieri un anunț cu privire la noile obligații pe care ANAF va trebui să le respecte. Acesta a specificat că în cursul zilei de astăzi va fi adoptat în ședința de guvern actul normativ care obligă ANAF să ridice propririle de pe conturi.

„Ordonanţa care va permite ANAF să ridice acele popriri de pe conturi are nevoie de modificări la Codul de procedură fiscală, va fi, cred, în şedinţa de guvern de mâine”, a declarat Cîţu după întâlnirea cu parlamentarii PNL, potrivit agerpres.

De asemnea, acesta a ținut să menționeze că nu se va modifica Codul Fiscal în acest an.

Ministrul a vorbit și despre mersul lucrurilor în proiectul de informatizare ANAF și a Ministerului Finațelor Publice, arătând că documentația în acest caz este pregătită. Sunt pregătite și modificările de organigramă pentru ANAF și MFP.

Deranjat de declarațiile care apar în ultima vreme cu privire la banii cheltuiți cu alegerile locale, acesta a afirmat că suma respectivă este prevăzută în buget. El anunță și faptul că salariul bugetarilor, cu excepția demnitarilor, va fi mărit începând cu luna februarie.

Ministrul Florin Cîțu a anunțat că marți, în jurul orei 10:00, la sediul MFP, va susține o conferință de presă care va viza şi execuţia bugetară din decembrie şi pe anul trecut.