Reclamă

Fostul premier, Florin Cîțu, este de părere că inflația poate fi redusă. Mai exact, cele două instituții care se pot ocupa de scăderea inflației sunt Banca Națională a României și Ministerul de Finanțe.  

Fostul premier și lider al PNL, Florin Cîțu, a declarat că dacă Banca Națională a României și Ministerul de Finanțe vor, acestea pot reduce inflația din România imediat. Oficialul a spus că inflația reprezintă prea mulți bani care aleargă după prea puține bunuri și servicii.  

„Oferta de bani este controlată direct de BNR și indirect de MF=PSD (un deficit mare crește oferta de bani si inflatia, de exemplu). Soluția pentru reducerea inflației este la aceste două instituții. Restul sunt povești și scuze”, a scris acesta pe Facebook.

Florin Cîțu a spus tot adevărul! Autoritățile vor ca românii să fie săraci. Acuzații dure la adresa PSD
colaj substantial

Acuzații dure la adresa PSD

Deși PNL conduce Guvernul alături de PSD, Florin Cîțu nu ezită să îi critice în nenumărate rânduri pe social-democrați. El spune despre aceștia că profită de pe urma inflației și continuă să crească impozitele oamenilor de rând.  

„Dar inflație mică înseamnă imediat și dobânzi mici și poate pierde PSD comisionul? Asta să fie explicația? De ce nu vor aceste instituții, BNR și MF=PSD, să reducă inflația și continuă să crească această taxă pe veniturile românilor?”, a încheiat acesta. 

Pe 5 octombrie 2022, Banca Națională a României a crescut rata dobânzii pe politică monetară de la 5,50% la 6,25% pe an începând de la data de 6 octombrie.  

Consiliul de administrație al BNR a decis și menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit. 

Florin Cîțu a vorbit despre evoluția economiei

Florin Cîțu a mai vorbit de curând despre evoluția economiei în perioada următoare. Oficialul a prezentat două scenarii posibile pentru următoarea perioadă. Cîțu susține că unul dintre scenarii este cel pe care îl prezintă în prezent oficialii. Mai clar, toți politicienii aflați la guvernare spun că totul va fi bine, să stăm liniștiți. Al doilea scenariu, însă, este vorba despre o criză economică cel puțin la fel de dură ca cea din anii 2009-2012. 

Din păcate, oficialul spune că măsurile adoptate după data de 1 aprilie vor face ca această criză să fie mai dură. Este vorba despre creșterea fiscalității, intervenția directă “ cu bocancii statului” asupra mecanismelor pieței și compensarea facturilor la energie. Aceste măsuri vor întârzia cu cel puțin 16 luni revenirea economiei, a dobânzilor și a inflației. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro