Reclamă
Reclamă

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a declarat într-un comunicat de presă că este nevinovat în dosarul de corupție deschis de DNA în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Coldea, care a fost plasat sub control judiciar, a lansat și un atac la mai multe instituții media, susținând că există o campanie de denigrare împotriva sa.

Coldea a afirmat că această campanie are loc în ciuda faptului că „nu ocupă și nu candidează pentru o funcție publică” și că „numitorul comun” al „campaniei mediatice agresive” este o „dorință revanșardă” față de activitatea sa din SRI și față de persoanele implicate în lupta împotriva corupției din acea perioadă.

El a subliniat că este nevinovat și că acuzațiile sunt nesusținute faptic. „Persoane care se confruntă cu probleme de ordin legal” ar recurge la „denunțuri nesusținute faptic” și „acuzații publice nefondate” pentru a obține soluții favorabile în justiție, a susținut Coldea. „Nu cred că o persoană de bună credință își poate imagina că, după experiențele de acest fel cu care m-am confruntat ca fost șef de operațiuni al unui serviciu de informații, aș putea promite sprijin, în afara cadrului legal, unor persoane care se confruntă cu probleme penale, cu atât mai mult unui necunoscut, într-o singură interacțiune fortuită de câteva secunde, după refuzuri repetate de a-l întâlni, tocmai din cauza respectivelor probleme”, a adăugat Coldea.

Reclamă

Florian Coldea a fost audiat timp de 15 ore la finalul lunii trecute, după care a fost plasat sub control judiciar. Dosarul în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani se bazează pe un denunț al omului de afaceri Cătălin Hideg. Acesta susține că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, alt fost general SRI, i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obțină o pedeapsă cu suspendare într-un dosar în care are o condamnare în primă instanță de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro