O plantă rară cunoscută sub numele de „floarea cadavrului”, cu mirosul său caracteristic de putrefacție, este pe cale să înflorească în Grădinile Botanice Regale din Sydney, Australia. Această eveniment a captat atenția internauților, mii de persoane urmărind un stream live în așteptarea momentului.”
„Floarea cadavrului”, numită Titan Arum sau „Putricia” de localnici, înflorește doar o dată la câțiva ani și rămâne deschisă pentru doar 24 de ore. Când își deschide florile, planta emană un miros asemănător cu „șosete ude, mâncare pentru pisici încălzită sau carne de opossum putrezită”.
Din cauza așteptării îndelungate și incertitudinii privind momentul exact al înfloririi, unii spectatorii compară această experiență cu o reprezentație unică, comentând cu umor pe chat-ul stream-ului live. Au apărut chiar și acronime populare precum „WWTF” (We Watch the Flower), „WDNRP” (We Do Not Rush Putricia) și „BBTB” (Blessed Be The Bloom).
Momentan, Putricia poate fi observată înaltă și tăcută, în fața unei cortine maro, împrejmuită cu frânghie roșie de catifea. Grădinile Botanice avertizează că este „dificil de prezis exact când” va înflori, dar această incertitudine nu a oprit spectatorii entuziasmați să urmărească.
Floarea cadavrului, cunoscută și sub numele de bunga bangkai, este cea mai mare floare din lume, cu o structură ce poate atinge 3 metri în înălțime și poate cântări până la 150 kg. Planta este pe cale de dispariție, fiind originară din pădurile tropicale din Sumatra, Indonezia, unde este amenințată de defrișări.
Putricia nu a mai înflorit de 15 ani, iar în ultimii ani, alte flori cadavru au înflorit în grădinile botanice din Melbourne și Adelaide, atrăgând numeroși vizitatori. În Grădinile Kew din Londra, o altă Titan Arum a înflorit în iunie anul trecut, continuând tradiția spectaculoasă a acestei plante remarcabile.