Fiul lui Osama Bin Laden, Hamza responsabil pentru mai multe negocieri cu mai multe grupări teroriste a fost ucis într-o operațiune antiteroristă americană. Președintele american Donald Trump nu a vrut să facă declarații despre ziua sau locul unde a fost ucis Hamza Bin Laden.

La începutul anului s-a anunțat o recompensă de un milion de dolari pentru oricine ajută la prinderea lui Hamza, iar anunțul morții acestuia a fost făcut la câteva zile după comemorarea a 18 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Osama Bin Laden, tatăl lui Hamza considerat timp de mai mulți ani cea mai căutată persoană de pe planetă, fiind creierul grupării care a ordonat atentatele a fost ucis în cele pe data de 2 mai 2011 într-un atac la Abbottabad.

În urma morții lui Hamza Bin Laden gruparea teroristă Al Qaida ramâne fără abilități importante de conducere și subminează activități operaționale importante  ale grupării.

Deși se crede că fiul preferat al lui Osama Bin Laden a fost ucis la sfârșitul lunii iulie Casa Albă a dat spre publicitate această știre doar zilele trecute.

Celebra grupare antiteroristă înființată de tatăl lui Hamza este răspunzătoare de cele mai sângeroase atentate din lume. Cele mai cunoscute sunt atentatele din SUA în 11 septembrie 2001 unde 2978 de oameni și-au pierdut viața, dar și cele din 11 martie 2003 Spania unde 191 de oameni au murit iar alți 2000 au fost răniți.