După șapte ani de la tragedia din Colectiv, cazul a ajuns la final. Ieri, au fost date sentințele definitive. Printre cei care au fost condamnați în dosar se numără și Cristian Piedone, fostul edil al Sectorului 5. Condamnarea acestuia a stârnit multă vâlvă, iar după aflarea deciziei, fiul fostului primar a avut un mesaj acid.

Cristian Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul colectiv. După aflarea sentinței fostul edil s-a predat la Poliția din Bragadiru și a fost condus către Penitenciarul Rahova, unde își va ispăși pedeapsa. În consecință, Vlad Piedone, fiul fostului primar, s-a arătat revoltat de decizia judecătorilor, pe care o consideră nedreaptă.

Într-un mesaj publicat pe rețelele sociale, Vlad Piedone și-a exprimat nemulțumirea și s-a arătat dezamăgit de justiție. Acesta susține că tatăl său este nevinovat și a fost condamnat pe nedrept.

„Astăzi, justiția din România a arătat încă o dată că este strâmbă, nedreaptă și că judecă și condamnă în funcție de numele inculpatului. Piedone plătește pentru ceva ce nu a făcut, doar pentru că este PIEDONE! Încă un om pe care justiția îl condamnă pe nedrept!

Nu a fost suficientă pedeapsa de 7 ani, acești ultimi 7 ani în care zi de zi, noapte de noapte, tata a fost blamat, înjurat, hăituit… pentru ceva ce nu a făcut! Ați căutat un țap ispășitor… l-ați găsit? Sunteți mulțumiți?

Nu-i nimic! Mergem înainte mai puternici! Cu toate că astăzi am primit o lovitură, atât eu, cât și familia vom lupta pentru dreptate.”, a scris Vald Piedone.

Fiul lui Cristian Popescu Piedone, mesaj acid după ce tatăl lui a fost condamnat la patru ani de închisoare. Ce a transmis Vlad Piedone
Social media

„Pentru mine ești un erou”

De asemenea, Vlad Piedone a avut un mesaj direct și pentru tatăl său, pe care îl vede ca pe un erou. Acesta și-a exprimat admirația și i-a promis că va deveni stâlpul familiei cât timp el lipsește.

„Tată, eu știu că ești nevinovat! Pentru mine ești un erou! Voi purta cu mândrie numele tău până te vei întoarce acasă! Voi avea grijă de mama, de Ana, de nepoții tăi, la fel cum o faci tu! Tu să fii puternic, așa cum știm că ești!

Tată, tu știi că oamenii te iubesc! Tu știi că ai făcut numai bine! Tu știi că indiferent de sentința de astăzi, Dumnezeu te iubește și te va aduce acasă curând! Tată, te iubesc! Al tău fiu, Vlad Popescu PIEDONE!”, a mai spus Vlad Piedone.