Reclamă
Reclamă

Fiul celui mai bogat om din Asia urmează să se însoare luna aceasta cu iubita lui, Radhika Merchant, în cadrul unei ceremonii extravagante considerate nunta anului în India, potrivit CNN.

În luna martie, cuplul a organizat o petrecere de trei zile în orașul Jamnagar din vestul țării, la care au participat 1.200 de invitați de gală, printre care s-au numărat și Mark Zuckerberg și Bill Gates. Un show elaborat cu 5.500 de drone a luminat cerul de deasupra palatului de sticlă construit special pentru festivități, unde petrecăreții au dansat pe muzica Rihannei, care a cântat live în timpul evenimentului.

Apoi, în luna mai, cuplul a organizat o croazieră de patru zile în Marea Mediterană pentru prieteni și familie, cu mai multe opriri în Europa și spectacole susținute de Katy Perry, Backstreet Boys și Andrea Bocelli.

Reclamă

Nunta ce va avea loc în Mumbai se va desfășura în perioada 12-14 iulie la reședința părinților lui Anant, Mukesh și Nita Ambani – o clădire cu 27 de etaje numită Antilia – precum și în Centrul de Convenții Jio World, o clădire cu o capacitate de 16.000 de persoane.

Multe dintre detalii au rămas secrete, dar având în vedere evenimentele spectaculoase anterioare, ceremonia finală va fi una grandioasă. Anant Ambani (29 de ani) este fiul cel mai mic al miliardarului Mukesh Ambani, care are o avere de 118 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. Fiul său este responsabil de extinderea sectorului energetic al conglomeratului familiei, Reliance Industries.

Anant a absolvit Universitatea Brown, iar sora și fratele său mai mare sunt membri ai consiliului de administrație al Reliance, având alte roluri în companie. Anant este interesat de domeniul apărării drepturilor animalelor și a lansat recent Vantara, un adăpost pentru animale de 1.200 de hectare, vizitat de invitații la petrecerea din martie.

Radhika Merchant (29 de ani) este fiica magnatului farmaceuticelor Viren Merchant și lucrează pentru compania acestuia, Encore Healthcare. Radhika a absolvit Universitatea New York. Ea a spus pentru Vogue că l-a întâlnit pe Anant prin intermediul unor prieteni comuni în 2017: „Acea primă întâlnire a stârnit ceva special între noi și nu a mai trecut mult până când am început o relație”.

„Eu sunt 100% cel norocos. Mă simt ca și când am întâlnit-o pe Radhika ieri, dar în fiecare zi mă îndrăgostesc și mai mult”, a spus Anant despre viitoarea lui soție.

Festivitățile includ ceremonialele tradiționale precum haldi, mehndi și sangeet. Potrivit unei invitații la nuntă publicată online, festivitățile vor începe pe 12 iulie cu „Shubh Vivaah” sau ceremonia „nunții de bun augur” și se vor încheia pe 14 iulie cu „Mangal Utsav” sau recepția. Invitația a fost introdusă într-o cutie roșie ornată cu o reprezentare a zeului hindus Vishnu.

Manish Malhotra, unul dintre cei mai faimoși designeri din India, a fost numit director creativ al nunții. „Fiecare detaliu, de la decor și mâncare și până la ținută și ambianță, fiecare eveniment, de la vibrantul Sangeet și până la ziua nunții ceremoniale și marea recepție, sunt gândite pentru a cufunda invitații într-o atmosferă de bucurie, dragoste și sărbătoare”, a explicat Malhotra.

Costumele purtate de miri înainte de nuntă au inclus creații remarcabile ale unor designeri indieni de top. O rochie aurie purtată de Radhika era încrustată cu 20.000 de cristale Swarovski și a fost făcută de peste 70 de artizani, iar o rochie albastră inspirată din stilul Art Deco a durat 5.700 de ore pentru a fi realizată. Malhotra a spus că echipa lui „a dedicat luni de zile de măiestrie meticuloasă ca să creeze piesele rafinate”.

Industria nunților, evaluată la aproximativ 130 de miliarde de dolari, este a patra cea mai mare industrie a țării. Anant Ambani și Radhika Merchant au atras critici pentru extravaganta nunții, dar familia Ambani a organizat mai multe acte de caritate pentru a demonstra că sunt conștienți de situația privilegiată în care se află.

Invitații de la petrecerea din martie au primit în total 8.000 de cadouri. Familia Ambani a organizat și o nuntă pentru 50 de cupluri „neprivilegiate” de la oraș, cărora le-au oferit bijuterii cadou, obiecte casnice și alimente pentru un an.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro