Marcatorul pentru aparate de fitness Fitbit este cumpărat de Google pentru 2,1 miliarde de dolari (1,6 miliarde de lire sterline).

Mișcarea permite Google să se extindă pe piață pentru trackers de fitness și ceasuri inteligente. Vine într-un moment în care Fitbit-ul care are pierderi considerabile, a căutat să se extindă în alte domenii.

„Google este un partener ideal pentru a avansa misiunea noastră”, a declarat James Park, co-fondator și director executiv al Fitbit.

„Cu resursele și platforma globală Google, Fitbit va putea accelera inovația din categoria de articole de purtat, va face o scară mai rapidă și va face sănătatea și mai accesibilă tuturor”, a spus domnul Park, care a fondat Fitbit în urmă cu 12 ani.

Se preconizează că tranzacția va fi finalizată în 2020, în așteptarea aprobării consiliului de administrație și a autorităților de reglementare.

Fitbit a spus că datele sale de „sănătate” nu vor fi utilizate pentru reclamele Google și s-au angajat să păstreze protecția confidențialității de date.