După participarea la Adunarea generală a Asociației Municipiilor din România, Ludovic Orban a făcut o serie de declaraţii prin care îi răspunde Gabrielei Firea la acuzaţiile aduse lui, acelea precum: „când stăteaţi în birou, care era /…/ numai cu băutură, ţigări şi alcool” şi că consideră că nu puteţi să rezolvaţi anumite probleme, ţevile nu se repară nici cu Whisky, nici cu alcool, nici cu mandolina”…Premierul insistă să creadă că primarul general al Capitalei este incompetent profesional, ceea ce s-a şi dovedit pentru bucureşteni. În completare, Orban a vorbit şi despre „găurile lăsate în buget” de fostul Guvern şi de toate probleme care trebuie reparate urgent.

„ Bucureștiul are probleme grave și alegerile vor dovedi faptul că bucureștenii s-au săturat de un primar care nu face nimic pentru ei. Și sunt convins că, în sfârșit, după alegerile locale în București, bucureștenii vor alege un primar serios, un primar care se rezolve marile probleme ale bucureștenilor”, a declarat Orban.

Întrebat dacă are un preferat candidat al opoziţiei sau al celorlalte partide, premierul a răspuns:

„Nu vă pot da un răspuns la ora actuală. Noi suntem după alegerile prezidențiale suntem pe final de an, în care, la nivelul guvernului, avem de rezolvat extrem de multe probleme lăsate nerezolvate sau provocate de deciziile catastrofale ale guvernării anterioare și obiectivul nostru e să rezolvăm aceste probleme, să dăm României un buget până la sfârşitul anului, să reuşim să abrogăm Ordonanța criminală 114, cele mai multe prevederi care au distrus, au provocat perturbări majore în economia românească și în societatea românească, să reuşim să prorogăm termenele care pot să arunce în aer sistemul de justiţie din România, şi anume prevederile legate de pensionarea anticipată a magistraţilor, prevederile legate de creşterea vechimii necesare pentru intrarea în magistratură de la doi la patru ani, prevederile legate de mărirea numărului de judecători care formează completele de la doi la trei judecători. Practic, noi avem o mulțime de probleme de rezolvat şi suntem concentrați pe rezolvarea acestor probleme”, a completat Orban.