După ce bucureştenii din sectoarele 2 şi 3 au rămas fără apă caldă şi căldură, Gabriela Firea a vorbit public despre un sabotaj. Nu a trecut mult timp de la acuzele primarului general al Capitalei, că ministrul economiei i-a adresat replici dure acesteia. Ministrul susţine că Firea urmăreşte să facă asemenea acuzaţii pentru a-şi salva funcţia de primar, chiar acum în an electoral, când bucureştenii sunt sătui de ea şi de problemele pe care le au mai ales în infrastructură din cauza gestionării neglijente a lucrărilor.

”Acuză de câteva zile sabotaje închipuite, crezând că bucureştenii nu văd realitatea oraşului lor. Infrastructura Termoenergetica cedează în fiecare zi NU pentru că cineva vrea s-o SABOTEZE pe doamna primar, ci pentru că tocmai doamna Firea se sabotează pe ea însăşi prin faptul că în cei aproape patru ani de mandat NU A FĂCUT NIMIC”, a scris Popescu, pe pagina sa de Facebook.

”Ministerul Economiei şi Energiei, prin ELCEN, asigură servicii de calitate, însă Termoenergetica, prin primăria Capitalei, preferă să nu schimbe ţevile vechi de zeci de ani, afectând chiar sănătatea bucureştenilor”, a scris Popescu.

El consideră că, în mandatul lui Firea, toţi consumatorii din Bucureşti au devenit vulnerabili prin proasta gestionare a reţelei fostei RADET.

”Guvernul PNL nu va interzice, aşa cum susţineţi dumnevoastră, subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, ci îi va proteja, prin subvenţii, pe consumatorii care sunt cu adevărat vulnerabili şi pentru care plata unei facturi este o adevărată provocare. !!!Doamna Firea!!!, dumnevoastră, prin pierderile din reţelele fostei RADET, încărcaţi chiar şi facturile consumatorilor vulnerabili pe care îi deplângeţi, în mod ipocrit. Fiţi sigură că orice minciună aruncată de dvs. în spaţiul public nu va rămâne fără un răspuns din partea noastră”, a scris Popescu.