Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, se ia la ceartă din nou cu Ludovic Orban, declarând joi că „toate aceste cheltuieli anunţate sunt bani luaţi de la români”.

Aceasta critică proiectele Guvernului privind alegerile anticipate și alegerile locale în două tururi, menționând că se cheltuie prea mulți bani pentru acestea.

Reclamă

„Asta da veste rea pentru români! Unde s-au dus toate promisiunile deşarte? Unde sunt autostrăzile, spitalele, şcolile construite? Nu sunt bani pentru nimic în guvernarea PNL! Nici pentru alocaţii mărite, nici pentru majorarea punctului de pensie, nici pentru investiţii. Se împrumută zilnic Finanţele. Dacă nu au găsit ‘gaura metaforică în contabilitate’, atunci o fac ei. Să lase ceva în urmă când vor pleca! Avem, însă, bani, mulţi, mulţi, pentru alegeri: anticipate, două-trei-şapte tururi! Cât mai multe şi mai dese, cu atât mai bine, cred ei. Din dorinţa de a se răzbuna pe noi, sfârşesc prin a se răzbuna pe popor şi chiar pe proprii lor colegi!”, a scris Firea pe Facebook.

„Toate aceste cheltuieli anunţate sunt bani luaţi de la români şi aruncaţi pe ambiţii politice şi trufii de moment”, susține aceasta.

Primarul general avertizează Guvernul printr-un citat al lui Confucius.

„Ţineţi minte aceste cuvinte: ‘înainte să apuci pe calea răzbunării, sapă două morminte’. Ştia Confucius ce ştia! Se aplică perfect acum!”, a adăugat Firea.