Fiona Harvey, femeia care susține că a inspirat personajul Martha din miniseria de succes „Baby Reindeer”, a deschis un nou proces împotriva Netflix, cerând cel puțin 170 de milioane de dolari pentru defăimare, conform Reuters.

Reclamanta, Fiona Harvey, a declarat că ea este sursa de inspirație din spatele personajului Martha, interpretat de actrița Jessica Gunning, un personaj care seamănă fizic cu ea și care este de asemenea avocat în Londra.

Cu toate acestea, în plângerea depusă la tribunalul federal din Los Angeles, Harvey a spus că Netflix și Richard Gadd, creatorul „Baby Reindeer”, au mers prea departe sugerând, prin intermediul serialului descris drept „o poveste adevărată”, că ea ar fi o hărțuitoare condamnată de două ori la cinci ani de închisoare.

Harvey neagă acuzațiile de hărțuire împotriva lui Gadd, care în serial joacă o versiune fictivă a sa, Donny Dunn, sau că ar fi fost condamnată. Totuși, ea subliniază că mulți oameni nu pot face diferența între ficțiune și realitate și că mii de utilizatori Reddit și TikTok vorbesc despre ea ca fiind „adevărata” Martha.

„Inculpații au spus aceste minciuni și nu s-au oprit pentru că a fost o poveste mai bună decât adevărul, iar poveștile mai bune fac bani”, se arată în plângerea depusă de Harvey.

Netflix a transmis că intenționează să „apere această chestiune cu fermitate și să susțină dreptul lui Richard Gadd de a-și spune povestea”.

Acest proces vine la doar două zile după ce Netflix a soluționat un alt proces de defăimare intentat de fostul procuror Linda Fairstein din cauza portretizării sale în „When They See Us”, un serial din 2019 despre cazul de viol din Central Park Five, care a avut loc în urmă cu trei decenii.