Finlanda a anunțat prelungirea pe termen nedeterminat a închiderii frontierei cu Rusia, decizie inițiată anul trecut ca răspuns la creșterea numărului de sosiri, inclusiv a migranților din Siria și Somalia.

Într-un context în care migrația a fost descrisă de autoritățile finlandeze drept o formă de presiune exercitată de Rusia, aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la noi ordine.

Ministrul de Interne, Mari Rantanen, a evidențiat durabilitatea acestei situații, precizând într-un comunicat că, în lumina evenimentelor actuale, nu există indicii care să sugereze o îmbunătățire semnificativă în viitorul apropiat. Inițial, restricția era prevăzută să dureze până pe 14 aprilie, dar acum a fost extinsă pentru o perioadă nedefinită.

Printre măsurile impuse se numără și interdicția asupra unor porturi, extinzându-se astfel raza de acțiune a restricțiilor. În ciuda acuzațiilor finlandeze privind rolul Rusiei în creșterea fluxului de migranți, Kremlinul neagă orice implicare în această problemă, conform agenției de presă Reuters.