Reclamă
Reclamă

Autoritățile de la Târgu Jiu nu reușesc să finalizeze heliportul a cărui construcție a început în urmă cu trei ani. Inițial, termenul de finalizare a fost de trei luni, ulterior a fost prelungit la doi ani, însă nici ultimul termen nu a fost respectat. Autoritățile spun că este nevoie de un aviz de la Autoritatea Aeronautică. În tot acest timp, elicopterul SMURD aterizează pe un teren de fotbal, iar noaptea nu poate prelua bolnavi pentru că nu sunt îndeplinite condițiile de aterizare în siguranță.

Până în 2021, heliportul putea fi folosit pe timp de zi, însă pentru că s-a decis că are nevoie de modernizare, a fost închis. Primul termen pentru finalizarea lucrărilor a fost 2022, dar a fost extins până în ziua de azi. Elicopterele SMURD care vin să salveze viețile oamenilor din întreg județul aterizează pe un teren de fotbal, de cele mai multe ori în timpul meciurilor sau al antrenamentelor.

Autoritățile locale au făcut o serie de lucrări, fără a avea însă avizul din partea Autorității Aeronautice și declară lucrarea finalizată. Reprezentanții Autorității Aeronautice contrazic însă declarațiile autorităților locale și spun că nu au primit informații cu privire la aceste lucrări.

Reclamă

Bogdan Bejinaru, viceprimar, a declarat: „După ce vom obține avizul de la Autoritatea Aeronautică se va efectua recepția la terminarea lucrărilor urmând ca de a doua zi imediat heliportul să poată fi utilizat pe timp de zi.”

Un localnic a relatat că elicopterul SMURD a aterizat recent pe terenul de fotbal: „A venit și a aterizat tot pe stadion, eram aici la pește.” Chestionat de reporter dacă a fost un antrenament în desfășurare în acel moment, localnicul a confirmat: „Da și s-au dat la o parte fotbaliștii și a aterizat tot acolo.” Întrebat dacă elicopterul aterizează în continuare pe terenul de fotbal, acesta a răspuns: „Da. Noapte nu poate ateriza că nu are cum.”

Lucrările au costat peste patru milioane de lei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro