„Joker” este una dintre cele mai așteptate filme din anul 2019, reușind să câștige premiul pentru cel mai bun film la festivalul de Film din Veneția.

Cu toate acestea, filmul a primit și critici negative din cauza faptului că glorifică violența. De asemenea, au existat voci care au spus că filmul va inspira la acte de violență. Regizorul filmului, Todd Phillips, a răspuns acestor critici prin intermediul unui interviu pentru The Wrap.

Acesta a declarat: „Sunt surprins, Nu este un lucru bun să avem aceste discuții despre aceste filme, legate de violență? De ce este un lucru atât de rău dacă filmul aduce în atenția noastră o discuție despre asta?”

Într-adevăr Joker poate fi considerat un film despre violență, dar regizorul și restul echipei au depus eforturi ca acest lucru să nu fie cel mai important din film. Accentul ar trebui să fie pe Joker, personajul principal.

El a mai declarat că simte că filmul Joker este judecat pe nedrept pentru violență, în special în comparație cu alte filme de acest tip. El a oferit drept exemplu filmul „John Wick 3” afirmând: „Este vorba despre un bărbat alb care ucide 300 de persoane, iar toată lumea râde și aclamări și strigăte. De ce acest film a fost judecat din perspectiva altor standarde? Sincer, nu are nici un sens pentru mine.”